Most szól MOST SZÓL A RÁDIÓBAN: Dua Lipa - Be The One
Naptár ikon
2020. február 24. hétfő Mátyás napja van.
Romlik a téli túlélési lehetőség
Elválasztó
Hírek » Szigetszentmiklós » Romlik a téli túlélési lehetőség
Elválasztó

Ne etessük a vízimadarakat!

 - erre figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A nyári kirándulások alkalmával a szigetszentmiklósi tanösvényt, valamint a Kis-Duna más térségi partszakaszait is sokan látogatják. Hiába a tiltó tábla, sokan figyelmen kívül hagyják azt, és megetetik a kacsákat, hattyúkat. A tapasztalatok alapján az alapvetően jó szándékú emberek nincsenek tudatában annak, hogy a vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot. Éppen ezért ennek semmi köze a madarak segítéséhez, éppen ellenkezőleg, tömegesen sodorja veszélybe, betegíti meg és ítéli akár pusztulásra az állatokat. A kenyér megbetegíti a madarakat, növeli a zsúfoltságot, és az állatok közötti agressziót. Szennyezi a környezetet, növeli a vizek szervesanyag-terhelését. Az etetett vízimadarak ősszel nem vonulnak el, a fagyok beköszöntével pedig folyamatosan nő a számuk, amely öngerjesztő folyamatot indít el. 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
HIRDETÉSEK
Ahogy a rádióban is hallhatta

Várunk Téged is a Levendula és Kert Cukrászdában, vadonatúj, családias környezettel Szigetszentmiklóson a Dr. Lengyel Lajos utca 29. szám alatt.

Telefon: +36-20-626-6654

E-mail: info@nanooksiiskola.hu

Csepel: 21. ker II. Rákóczi F út 232

Ercsiben épülő új gyárába jó műszaki érzékkel rendelkező ügyes kezű gépkezelőket keres, 3 műszakos munkarendbe. Kiváló bérezés, fix havi juttatások, a munkába járás megoldásának biztosítása.

Betanulás Budapesten, a munkavégzés helye a későbbiekben Ercsi.

Önéletrajzát a hr@parafix.hu e-mail-címre várjuk!

Kiemelt online csatornák
Kövessen és hallgasson minket minden nap
Lakihegy Rádió az Instagramon
Lakihegy Rádió a Facebookon
Legújabb videók a Youtubon
Partnereink